Товари

Здається, в корзині нічого немає.

Не знайшли те, що шукали? Зв'яжіться з нашим консультантом.

Щоб ваша корзина збереглася до наступного візиту, створіть акаунт або зареєструйтеся.

Перегляньте наші Хіти продажу

Насіння коноплі Новини Як створюються сорти канабісу

Як створюються сорти канабісу

Як створюються сорти канабісу

Як створюються нові сорти канабісу?

Сьогодні кожен поважаючий себе сідшоп пропонує увазі споживача багатий сортовий ряд канабісу. Гортаючи онлайн-каталоги посівного матеріалу, мимоволі замислюєшся про те, що за кожним новим стрейном стоїть велика, кропітка робота, адже виведення нового штаму – це завдання не одного тижня.

Виведення нового сорту конопель часто супроводжується невдачами, адже ніхто не може дати стовідсоткову гарантію, що отриманий результат буде відповідати очікуванням гроверів.


Цикл створення нового штаму конопель

Створення нового сорту канабісу часто продиктовано умовами ринку, де важливо задовольнити потреби споживача.

Часто буває так, що селекція унікального стрейну – це більше авторський проект, який несе під собою творчу, а не комерційну основу. Буває, що такі захоплені аматори рухають процесами світового коноплярства, подаючи до уваги споживача справді унікальні продукти. Так сталося і на початку сімдесятих років минулого століття, коли представники субкультури хіпі відправлялися на схід, щоб ознайомитися з місцевими традиціями і обрядами.

Повертаючись із поїздок, вони привозили унікальні насіння ендемічної афганської коноплі. Багато гроверів, не будучи причетними до комерційних проектів, самостійно працювали над створенням нових сортів марихуани і отримували приголомшливі результати.

Так чи інакше, незалежно від цілей виведення нового сорту, цей процес включає в себе кілька обов'язкових елементів:

1. Ретельний відбір генетичного матеріалу. Ця стадія лежить в основі, як виведення нових сортів технічних культур, так і в основі селекції нових порід тварин. Фахівцям важливо вивчити статистичні дані, вивчити природу генетичних закономірностей, які простежуються в фенотипі батьківських особин.

2. Процес запилення. Контроль якості пилку допомагає визначити, наскільки генетичний матеріал відповідає очікуванням брідерів.

3. Вибір кращих екземплярів. За підсумком з отриманих особин важливо відібрати найбільш перспективних і продовжити роботу вже з ними.

4. Поліпшення сортових характеристик і закріплення позитивного результату. Якщо селективна робота увінчалася успіхом, і отримана особина придбала бажані риси, важливо зберегти унікальні властивості культури, адаптувавши їх під потреби ринку.

Створення нового сорту це кропітка праця, яка вимагає від фахівця неабияких знань, практичних навичок і таких особистісних якостей як терпіння, посидючість і працьовитість.

Брідеру важливо не здатися на півдорозі і не завершувати роботу при першому позитивному результаті. Процес відтворення нового сорту потрібно неодноразово повторити, щоб закріпити стабільно стійку генетичну лінію з унікальними сортовими характеристиками.


Про генетику наочно

З метою спрощення описового процесу селекції, брідери дотримуються такої класифікації поколінь:

• F1 – це перше покоління культури, яке з'явилося внаслідок схрещування найбільш перспективних батьківських особин.

• F2 – це друге покоління культури, отримане в результаті схрещування особин F1 між собою або з представниками батьківського поголів'я.

• F3 – це третє покоління, в якому вже добре помітні типові сортові риси рослини. Найчастіше, для закріплення результату потрібно четверте і п'яте покоління, особливо, якщо ми говоримо про автоквітучі сорти конопель.

Говорячи про те, як створюються нові сорти канабісу, важливо звернути увагу на те, що найчастіше селекція нового сорту – це маркетинговий проект. Як вже говорилося вище, важливо чути потреби ринку і перекривати ці потреби новим продуктом.

З розвитком маркетингу як науки, провідні сідшопи почали впроваджувати в своє виробництво різні стратегії, які дозволяли б дізнатися про болі цільової аудиторії. Розглядається споживчий попит на той чи інший сорт, оцінюється рентабельність селективної роботи над створенням нового сорту.

На завершення хотілося б навести слова засновника сідбанку HumboldtSeeds – Ната Пеннінгтона: «Щоб стати селекціонером, потрібно бути готовим до того, що потомство ваших рослин не буде однорідним. Вам буде потрібно виростити і перебрати безліч «гидких каченят» в полюванні на «золотого гусака».

Читати далі
// //
// //